Mersin Şehir
HV
29 MART Cuma 10:05
Advert

TOROSLAR’DA ARALIK AYI MECLİSİNİN BİRİNCİ BİRLEŞİMİ YAPILDI

GÜNCEL
Giriş Tarihi : 02-12-2023 15:09
TOROSLAR’DA ARALIK AYI MECLİSİNİN BİRİNCİ BİRLEŞİMİ YAPILDI

Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz, Aralık Ayı Meclis Toplantısında yeni imar planları hakkında bilgiler verdi, kadınlara ve engellilere yönelik çalışmalarını anlattı. Başkan Yılmaz, bir yandan ilçenin çehresini değiştirirken bir yandan da “Çevik ve Sosyal” projelerle vatandaşın yanında olduklarını söyledi.

 

Toroslar Belediyesinin Aralık Ayı Meclis Toplantısı, Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz Başkanlığında gerçekleşti.

 

Yunus Emre Kültür Merkezi’nde, Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan toplantıda gündem maddeleri görüşülerek karara bağlandı.

 

Belediye Meclisi Çalışma Yönetmeliğinin 22. maddesi hükümlerine göre, 2024 yılının Ocak ayında oluşturulacak Denetim Komisyonu üye sayısının 5 olarak belirlenmesi oy birliğiyle kabul edildi

 

Toroslar Belediyesinin 2024 mali yılı vergi, harç ve ücret tarifesinin görüşülerek oy birliğiyle Plan ve Bütçe ile İmar ve Bayındırlık Komisyonları’na havale edildiği toplantıda; 2024 yılı için meclis başkan ve üyelerine, meclis ve komisyon toplantılarına katıldıkları her gün için verilecek olan huzur hakkının belirlenmesi oy birliğiyle kabul edildi.

 

Toplantıda, 1/1000 Ölçekli Revizyon Uygulama İmar Planlarıyla ilgili gündem maddeleri de görüşülerek, oy birliğiyle İmar ve Bayındırlık ile Çevre ve Sağlık Komisyonlarına havale edildi.

 

Toroslar Belediye Meclisi Aralık Ayı ikinci oturumunu yapmak üzere 7 Aralık 2023 Perşembe günü saat 14.00’da yeniden toplanacak. 2024 yılının Ocak ayında yapılacak olan meclis toplantı günü ise 5 Ocak 2024 Cuma günü saat 14.00 olarak belirlendi.

 

“İMAR PLANLARIMIZI MÜMKÜN OLDUĞUNCA HIZLI YÜRÜTÜYORUZ”

 

Dilek ve temenniler bölümünde söz alan Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz, imar planlarının etap etap gerçekleştirildiğine dikkat çekerek; “Askıya aldığımız bir etabımız yok. İmar Planları bölünerek etap etap yapılıyor. Her etap da uzun bir süreçten geçiyor. Büyükşehire gidiyor, tekrar geliyor ve itirazlar oluyor. Aslında planlarımızın gecikmesinin ana sebebi, Büyükşehir Belediyesi tarafından 5 binlik planların değiştirilmesidir. 5 binlik planlara göre biz de binlik planları yapıyoruz. Süreçte değişik şeyler olabilir. Komisyonlarda tüm gruplarda arkadaşlarımız var. Hiçbir şeyi askıya almıyoruz. Mümkün olduğunca hızlı yürütmeye çalışıyoruz. Arkadaşlarımız da fedakarca çalışıyorlar. En çok ben isterim etapların bir an önce bitmesini. Bu süreç içerisinde elimizden geleni yapacağız inşallah” dedi.

 

“KADINLARIMIZIN HER ZAMAN YANINDAYIZ”

 

Başkan Yılmaz, kadın haklarının korunması, kadına karşı şiddetin önlenmesi ve kadınların istihdamı konusunda vizyon çalışmalar gerçekleştirdiklerini de belirterek, 5 Aralık Dünya Kadın Hakları Günü ve Türk Kadınına Seçme ve Seçilme Hakkının verilişinin 89’uncu yıl dönümü dolayısıyla bir mesaj verdi.

 

Başkan Yılmaz; “Kadına karşı şiddete hayır diyoruz. 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü kapsamında Valiliğimiz bünyesinde bir dizi etkinlik gerçekleştirdik. Farkındalık yürüyüşü düzenledik. Bu yürüyüşe, ilçemizden kadınlarımız ve sivil toplum kuruluşlarımızın temsilcileri katıldı. Bilinçlendirme çalışmaları yaptık. Kadına yönelik şiddetin sosyolojik ve psikolojik tarafı var. Bunun mümkün olduğunca azaltılması konusunda hemfikiriz. Bununla ilgili çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Toroslar Kadın ve Çocuk Danışma Merkezimizde psikologumuz ve avukatımız bulunmaktadır. Psikolojik, hukuksal ve sosyal danışmanlık desteği veriyoruz. Bakanlığımızın da bu konuyla ilgili değişik çalışmaları var. Kadınlarımıza da bu konuda büyük görevler düşüyor. Erkeği, neticede bir anne yetiştiriyor. Buna uygun yetiştirmesi, toplumumuzdaki bu yaranın daha da azalmasına katkı sunacaktır” ifadelerini kullandı.

 

“KADINLARIMIZ GÜÇLÜ OLURSA TÜRKİYE DAHA DA GÜÇLÜ OLACAKTIR”

Çocuklara güzel bir gelecek hediye etmek istediklerini vurgulayan Başkan Yılmaz; “5 Aralık 1934 tarihi, Dünyada Türk Kadınına Seçme ve Seçilme Hakkının verildiği gündür. Bu da Cumhuriyetimiz ve toplumumuz açısından çok önemli. Monarşiden Cumhuriyete geçtikten 11 yıl sonra Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Türk kadınına bu hakkın verilmesini sağlamıştır. İsveç gibi birçok Avrupa ülkesinde kadına seçme ve seçilme hakkı çok daha sonra verilmiştir ve bu açıdan çok kıymetlidir. Güzel bir gelecek hayal ediyoruz. Çocuklarımıza, güzel bir gelecek hediye etmek istiyoruz. Bunun için de güçlü bir aile yapısı gerekir. Güçlü aile içindir de güçlü kadın gerekir. Bu konuda toplumumuzda olumlu gelişmeler olduğunu görüyoruz. Acı olaylar yaşasak da kadınlarımız, her geçen gün hem iş hayatında hem sosyal hayatta daha da güçleniyor. Kadınımız güçlendikçe ailemiz ve toplumumuz daha da güçlenecektir” diye konuştu.

 

Başkan Yılmaz, 5 Aralık Türk Kadınına Seçme ve Seçilme Hakkının Verilişinin 89. Yıl Dönümü kapsamında 5 Aralık Salı günü saat 11.00’da Yunus Emre Kültür Merkezi’nde gerçekleştirecekleri “Neriman’ın Çiçekleri Sergisi” ve “Cumhuriyetle Çiçek Açan Kadınlar Paneli’ne”  hemşehrilerini davet etti.

 

“UNUTMAMALIYIZ Kİ HEPİMİZ BİRER ENGELLİ ADAYIYIZ”

 

3 Aralık Dünya Engelliler Günü ile ilgili duygu ve düşüncelerini de paylaşan Başkan Yılmaz, özel bireylerin toplumsal hayata katılımlarının yanı sıra meslek edinip üretken hale gelmeleri, sağlık, eğitim ve ulaşım hizmetlerinden en iyi şekilde yararlanabilmeleri için projeler ve çalışmalar gerçekleştirdiklerini söyledi.

 

Başkan Yılmaz; “3 Aralık Dünya Engelliler Günü. Hepimiz birer engelli adayıyız. Bu konuda bilinçlenmenin daha da arttığını görüyoruz. Toroslar Belediyesi Engelsiz Akademi Merkezimizde ve Özel Sporcular Kursumuzda, özel çocuklarımıza ve engelli kardeşlerimize yönelik değişik çalışmalarımız var. 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nün toplumsal duyarlılığı güçlendirmesi umuduyla tüm engellilerimize sağlıklı, mutlu ve engelsiz bir yaşam diliyor, fedakar ailelerine de sevgi ve saygılarımı sunuyorum” şeklinde konuştu.

 

AdminAdmin

YORUMLAR
Libby Evans 4 ay önce
Hi there,

We run an Instagram growth service, which increases your number of followers both safely and practically.

- We guarantee to gain you 300-1000 followers per month.
- People follow you because they are interested in you, increasing likes, comments and interaction.
- All actions are made manually by our team. We do not use any 'bots'.

The price is just $60 (USD) per month, and we can start immediately.

If you'd like to see some of our previous work, let me know, and we can discuss it further.

Kind Regards,
Libby
Genia Brandt 4 ay önce
To the mersinsehir.com Owner.

This is Genia and please, imagine this…

- An individual does a search and winds up at mersinsehir.com.

- They hang out for a moment to see. I’m interested… but… maybe…

- And then they press the back button and check out the other search results instead.

- In essence – you got an eyeball, but nothing else to show for it.

- Off they go.

It isn’t really your fault – it happens a LOT – studies show 7 out of 10 visitors to any site disappear without leaving a trace.

But you CAN fix that.

Lead Conversion Tool is a software widget that’s functions on your site, ready to capture any visitor’s Name, Email address, and Phone Number. It lets you know right then and there – allowing you to call that lead while they’re literally viewing your site.

CLICK HERE https://turboleadgeneration.com to experience a Live Demo with Visitor Engagement Widget now to see exactly how it works.

Time is money when it comes to connecting with leads – the difference between contacting someone within 5 minutes versus 30 minutes later can be huge – like 100 times better!

Additionally, now that you have their phone number, with our new SMS Text With Lead feature you can immediately start a text (SMS) conversation… so even if you don’t close a deal at that time, you can follow up with text messages for new offers, content links, or even just how you doing? notes to build a relationship.

Strong stuff.

CLICK HERE https://turboleadgeneration.com to uncover what Web Visitors Into Leads can do for your business.

You could be converting up to 100X more leads today!

Genia
PS: Lead Conversion Tool offers a FREE 14 days trial – and it even includes International Long Distance Calling.
You have customers eager to talk with you at this moment… don’t keep them waiting.
CLICK HERE https://turboleadgeneration.com to try Lead Conversion Tool now.

If you'd like to unsubscribe click here https://turboleadgeneration.com/unsubscribe.aspx?d=mersinsehir.com

Simply a rapid remark - the monikers and email utilized in this note, Genia and Brandt, are stand-ins and not actually actual contact details. We value openness and wished to assure you are informed! Should you want to get in touch with the real person behind this note, do check out our site, and we’ll unite you with the appropriate individual.