Mersin Şehir
HV
28 MART Perşembe 11:54
Advert

CHP MERSİN MİLLETVEKİLİ KIŞ, SAĞLIKTA ŞİDDETİ TBMM GÜNDEMİNE TAŞIDI

GÜNCEL
Giriş Tarihi : 16-10-2023 11:45
CHP MERSİN MİLLETVEKİLİ KIŞ, SAĞLIKTA ŞİDDETİ TBMM GÜNDEMİNE TAŞIDI

CHP Mersin Milletvekili Gülcan Kış, son aylarda sağlık çalışanlarına yönelik artan şiddeti TBMM gündemine taşıdı.

28. Dönemin başlaması ile beraber toplumun her kesiminin sorunlarını TBMM kürsüsünden gündeme getirmeye çalışan Kış, özellikle son aylarda giderek artan sağlıkta şiddet olayları hakkında söz alarak hekimlerin ve sağlık çalışanlarının sorunlarına dikkat çekti.

Kış, hekimlerin ve sağlık çalışanlarının can güvenliğinin sağlanması  ve çalışma koşullarının acilen düzenlenmesi gerektiğini belirterek, AKP’nin sağlık politikalarını eleştirdi.

AKP iktidarı döneminde sağlık sisteminin çöktüğünü, hekimlerin ve sağlık çalışanlarının hedef gösterilerek şiddete maruz kaldıklarını belirten CHP’li Kış, yüzlerce sağlık çalışanının her gün fiziksel ve sözel şiddete maruz kaldıklarına dikkat çekti.

Geçtiğimiz aylarda Mersin’de bir doktor ve iki hastane çalışanının da şiddette maruz kalmalarına tepki gösteren Kış, tek derdi işlerini, mesleklerini yapmak olan sağlık çalışanlarına sahip çıkılması ve sorunlarının çözülmesi gerektiğine değindi.

Şiddetin öngörülebilir ve önlenebilir bir sorun olduğunu belirten Kış, hükümetin şiddet dilini bırakıp, hekimleri hedef gösteren açıklamalardan vazgeçip, sağlıkta şiddetle ilgili etkin mücadele başlatması gerektiğini vurguladı.

 

AdminAdmin

YORUMLAR