Mersin Şehir
HV
23 NİSAN Salı 20:19
Advert

TOROSLAR’IN “HAYIR ÇARŞISI” 60 BİN KİŞİYE ULAŞTI

“Hayır Çarşısı’ndan Hem Çocuklar Hem Yetişkinler Ücretsiz Yararlanabiliyor”

GÜNCEL
Giriş Tarihi : 12-07-2023 14:22
TOROSLAR’IN “HAYIR ÇARŞISI” 60 BİN KİŞİYE ULAŞTI

Toroslar Belediyesi, “Hayır Çarşısı” ile binlerce dar gelirli vatandaşın ihtiyacını karşılamaya devam ediyor.

 

Bugüne kadar 60 bin kişiye ulaşan Toroslar’ın Hayır Çarşısı, deprem bölgesinden Mersin’e gelen depremzede vatandaşlara da yardım elini uzattı. Gönüllü vatandaşların da desteğiyle sürdürülen çalışmalar yoğun ilgi gördü.

Yunus Emre Kültür Merkezi’nde, Sosyal İşler Müdürlüğü bünyesinde hizmet veren Hayır Çarşısı’nda; kadın, erkek ve çocuklar için yüzlerce kıyafet, ayakkabı, bebek maması, bebek bezi ve kadın hijyen malzemeleri yer alıyor.

 

Belediye tarafından temin edilen giysiler, cinsine göre tasnif edilerek ihtiyaç sahiplerine sunuluyor. Yeni kıyafetlerin yanı sıra ikinci el kıyafetlerin de bulunduğu çarşıda, ikinci el kıyafetler yıkanıp kullanıma hazırlandıktan sonra raflara yerleştiriliyor.

 

Belediyeye başvuru yapan vatandaşlar, T.C. Kimlik numaraları ve ikametgâh kontrolünün ardından kayıt sistemi ile Hayır Çarşısı’ndaki kendilerine uygun ürünlerden belli aralıklarla ücretsiz bir şekilde faydalanabiliyor.

 

HAYIR ÇARŞISI’NDA GELİNLİK, NİŞAN VE KINA KIYAFETLERİ DE VAR”

 

Toroslar Belediyesinin Hayır Çarşısı, yeni evlenecek olan ancak maddi durumu yetersiz olan çiftlere de umut oldu.

 

Hayır Çarşısı’nda gelinlik, nişan ve kına kıyafetleri de büyük rağbet görüyor. Belediye, vatandaşların bu özel günlerinde de yanlarında oluyor.

 

BAŞKAN YILMAZ; “AMACIMIZ, YÜZLERİ GÜLDÜRMEK”

 

Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz, sosyal belediyecilik anlayışı ile vatandaşların yanında olmaya devam edeceklerini belirterek; “Sosyal İşler Müdürlüğümüze başvuru yapan ve ekiplerimiz tarafından sosyo ekonomik durumları kontrol edilen vatandaşlarımıza kıyafet ve hijyen malzemelerini ücretsiz olarak temin ediyoruz. Çoğu yeni olan ürünleri vatandaşlarımızla buluşturuyoruz. Vatandaşlarımız kendilerine uygun olan ürünleri Hayır Çarşımızda rahat bir şekilde seçebiliyorlar. Amacımız, yüzleri güldürmek. İşini seven bir ekibimiz var. Tüm bu dayanışma, birlik ve beraberliğimizin en güzel göstergesidir” diye konuştu.

 

 

 

AdminAdmin

YORUMLAR