Mersin Şehir
HV
24 NİSAN Çarşamba 13:01
Advert

Serdar Soydan: “Mersin’e Önemli Spor Organizasyonlarını Çekeceğiz”

GÜNCEL
Giriş Tarihi : 16-03-2024 13:57
Serdar Soydan: “Mersin’e Önemli Spor Organizasyonlarını Çekeceğiz”

Cumhur İttifakı Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Serdar Soydan, “Dijital dershaneler kuracağız. Öğrencilerimizin her zaman yanında olacağız. Özellikle kırsalda ve ulaşım problemi yaşayan gençlerimizin eğitim süreçlerine destek olmak için hazırlanan bu projemizle eğitimde fırsat eşitliğini destekleyeceğiz. Konu anlatımları, soru bankaları ve deneme sınavları ile tam bir sınava hazırlık programı olacak. Yine yüz yüze eğitim gören gençlerimiz içinde pekiştirici bir destek olacak olan bu projemizle eğitimde Türkiye sıralamasında tekrar üst noktalara geleceğiz.” Dedi.

 

Gençlere büyük önem verdiklerinin altını çizen Serdar Soydan, eğitimden spora her alanda gençleri destekleyeceklerini vurguladı. 

 

Sporcu Kart ile Spor Tesislerine Ücretsiz Ulaşım

 

Spora ayrı bir başlık açan Soydan, şunları söyledi: “Mersin’e her dalda önemli organizasyonları çekmek için Gençlik ve Spor Bakanımızla görüşeceğiz. Akdeniz Oyunları kapsamında kentimize yapılan tesislerimizi daha aktif hale getireceğiz. 80 Bin aktif, toplamda 200 Bine yakın lisanssız sporcumuz var; Sporcu Kart ile spor tesislerine ulaşım hizmetlerini ücretsiz kullanacaklar.” 

 

“Su Sporları ve Yaşam Merkezi ile Çocuklarımız Bu Alana Yönelecekler”

 

Uzun bir kıyı şeridine sahip Mersin’in denizi ile öne çıktığını hatırlatan Soydan: “Türkiye’nin en güzel kıyı şeridine sahip şehrimizde hayata geçirecek olduğumuz Su Sporları ve Yaşam Merkezi ile çocuklarımız su sporlarına yönlendirilip profesyonel hocalarla desteklenecekler. Kurulacak kulüpler ile lisanslandırılacak olan gençlerimizi uluslararası platformlarda görmek için sabırsızlanıyoruz.” Dedi. 

AdminAdmin

YORUMLAR