Mersin Şehir
HV
18 NİSAN Perşembe 05:00
Advert

MHP MERSİN İL BAŞKANLIĞI 14. OLAĞAN KONGRESİ YAPILDI

MHP MERSİN MİLLETVEKİLİ DR. LEVENT UYSAL: MHP, MERSİN’DE GÜVENİN ADRESİ OLMAYA DEVAM EDECEK.

GÜNCEL
Giriş Tarihi : 24-10-2023 15:28
MHP MERSİN İL BAŞKANLIĞI 14. OLAĞAN KONGRESİ YAPILDI

SERDAR SOYDAN DELEGELERİNİN TAMAMININ OYUNU ALARAK MHP İL BAŞKANI SEÇİLDİ

Milliyetçi Hareket Partisi Mersin İl Başkanlığı 14. Olağan Kongresi yoğun katılımla Edip Buran Kapalı Spor Salonunda gerçekleştirildi. Tek liste ile gidilen kongrede Serdar Soydan tüm delegelerin oyunun tamamını alarak Milliyetçi Hareket Partisi Mersin İl Başkanı seçildi. Milliyetçi Hareket Partisi Mersin Milletvekili Dr. Levent Uysal da İl Başkanı Soydan’ı tebrik ederek “Milliyetçi Hareket Partisi Mersin’de tüm teşkilatlarını yenileyerek gücüne güç katmıştır. Serdar Başkanımızın öncülüğünde MHP Mersin’de, çok önemli başarılaraimza atacaktır.” şeklinde konuştu.

Milliyetçi Hareket Partisi Mersin İl Başkanlığı 14. Olağan Kongresi şölen havasında düzenlendi. Edip Buran Kapalı Spor Salonu’nda gerçekleştirilen kongreye, Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Ankara Milletvekili Yaşar Yıldırım da katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunduktan sonra ise Erdemli Belediyesi Kadın Mehter Takımı sahne aldı. Ardından divan kurulu belirlenerek kongreye geçildi.

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Dr. Devlet Bahçeli’nin MHP Mersin İl Başkanlığı 14. Olağan Kongresi’ne gönderdiği mesajı MHP Merkez Yönetim Kurulu Üyesi Nevzat Ünlütürk okudu ardından faaliyet raporu ve mali rapor delege ve katılımcılarla paylaşıldı.

Açılış konuşmasını gerçekleştiren Milliyetçi Hareket Partisi Mersin İl Başkanı Serdar Soydan “Milliyetçi Hareket Partisi’nin kongreleri sıradan organizasyonlar değildir. Bizim kongrelerimiz birlik ve beraberliğimizin pekiştiği, fitnenin kurutulduğu kutlu buluşmalardır. Mersin’imize yeminiz var.” diyerek sözlerine şöyle devam etti;

“Bilge liderimiz Devlet Bahçeli’nin ortaya koyduğu ‘Önce ülkem ve milletim, sonra partim ve ben’ düsturuyla bugün huzurunuzdayım. Türk Milleti 14 Mayıs ve 28 Mayıs seçimlerinde CumhurTttifakı’na olan güvenini göstermiş ve sistem tartışmalarına son noktayı koymuştur. İnanıyor ve güveniyoruz ki aziz milletimiz 14 Mayıs ve 28 Mayıs’ta gösterdiği iradeyi 31 Mart 2024 mahalli idari yerel seçimlerinde de göstererek Milliyetçi Hareket Partisi ve Cumhur İttifakı’nın yeni bir zaferi ile sonuçlandıracaktır.  Milliyetçi Hareket Partisi’nin kongreleri de sıradan organizasyonlar değildir. Bizim kongrelerimiz birlik ve beraberliğimizin pekiştiği, fitnenin kurutulduğu, ülkücü idarenin tecelli ettiği kutlu buluşmalardır. Anamur, Tarsus, Bozyazı, Çamlıyayla, Aydıncık, Akdeniz, Silifke, Toroslar, Gülnar, Yenişehir, Mut, Mezitli ve Erdemli İlçe kongrelerimiz bu anlayışla gerçekleşmiş, dosta güven, millete korku salmıştır. Bizim duruşumuz Türk milleti duruşu, ufkumuz kızılelmadır. MHP gücünü büyük Türk milletinden alan demokrasiden asla taviz vermeyen şerefli bir geçmişe sahiptir. Gece uyumadan gündüz yorulmadan yollara revan olacağız. Büyük bir mücadele bizi beklemektedir. Canımızdan aziz bildiğimiz bu diyarda üç hilalli sancağımızı tekrar dalgalandırmaya var mısınız? Yılmak yok yıkılmak yok. Mersin’imize yeminimiz var. Üç hilalin zaferi yakındır. “

Başkan Soydan, konuşmasının bitiminde AK Parti Mersin İl Başkanı Adem Aldemir’i de sahneye davet etti. Milliyetçi Hareket Partisi Mersin İl Başkanı Serdar Soydan Cumhur İttifakı olarak beraber yol yürümeye devam edeceklerini söyleyerek “31 Mart’ta artık gideceğini anlayan zillet yapısı ‘Cumhur İttifakı’nın adayı kim olacakmış?’ gibi söylemlerde bulunuyormuş, kulağımıza geliyor. Biz kısık sesleriz, başı Toroslar kadar dik gönlü Akdeniz kadar engin her rengiyle biz her mezhebiyle tekiz. Yedi düvele karşı hep birlikte mersiniz hep birlikte Türkiyeyiz. İşte biz buradayız, cumhur ittifakıyız.” ifadelerine yer verdi.

Daha sonra söz alan Milliyetçi Hareket Partisi Mersin Milletvekili Dr. Levent Uysal İl Başkanı Soydan ve yönetimini tebrik etti. Milletvekili Uysal “Milliyetçi Hareket Partisi Mersin teşkilatına geçmişten bugüne kadar emek veren tüm dava ve yol arkadaşlarıma şükranlarımı sunuyorum. Allah hepsinden razı olsun. Serdar Soydan başkanımız da Mersin sevdalısı birisi. Onun önderliğinde Milliyetçi Hareket Partisi Mersin Teşkilatları daha da ilerleyecek Cumhur İttifakı Mersin’de güvenin adresi olmaya devam edecektir. MHP Mersin İl Başkanımız Serdar Soydan ve yönetimine başarılar diliyorum.” şeklinde konuştu.

Mersin ile ilgili çalışmalarından da bahseden MHP Mersin Milletvekili Dr. Levent Uysal “Biz yaklaşık iki aydan beri hem il başkanımızın liderliğinde hem de akademisyenlerimizve Cumhur İttifakımızın desteğiyle Mersin’de altı adet çalıştay yaptık.  Bu çalışmayla da Mersin’deki öncü sektörlerde neler yapacağımızı milletvekillerimizle birlikte meclisimizde yorulmadan, gece gündüz demeden çalışacağız.” dedi.

Milliyetçi Hareket Partisi Mersin Milletvekili Dr. Levent Uysal MHP Mersin İl Kongresi’ne katılan delege ve vatandaşlara Mersin’in potansiyelini anlatan bir sinevizyon izlettirdi, ardından da rakamlarla kentin yatırım gücü ele aldı. Doç. Dr. Mehmet Altuntaş ile bir sunum gerçekleştiren Uysal, Mersin’in öncü olduğu sektörleri ve kentin katma değerinin artırılabilmesi için yapılabilecekleri anlattı.

DOÇ. DR. ALTUNTAŞ: HAVALİMANI AÇILDIKTAN SONRA MERSİN ÇEKİM MERKEZİ KONUMUNA GELİR

Doç. Dr. Mehmet Altuntaş Mersin’in sağlıktan tarıma, tekstilden lojistiğe birçok sektörde rekabet edebilecek bir kent olduğunu vurgulayarak“Özellikle Çukurova Uluslararası Havalimanı Mersin’e geldikten sonra bölgemizde; Uluslararası Hasta Merkezi, Uluslararası Öğrenci Merkezi, Uluslararası Yabancı Yatırım Merkezi oluşabilirbu da Mersin’i çekim merkezi konumuna getirebilir.” ifadelerine yer verdi.

UYSAL: İSTİHDAMI DESTEKLEYECEK EĞİTİMLER VERMELİYİZ

MHP Mersin Milletvekili Dr. Levent Uysal Mersin’in tarımdaki verimini artırabilmek adına ata buğday tohumunun yaygınlaştırılması ve yeni nesil dijital tarımı kente entegre etmeyi amaçladıklarını da anlattı. Mersin’in sanayi sektörü ile ilgili hedeflerinin de 200 bin işgücü ve istihdam sağlamak olduğunu anlatan Uysal “Mersin’de kalkınmada altıncı bölge yapılanması gerekiyor, iktisat ve odak organize sanayi bölgeleri kurmamız gerekiyor. İstihdamı destekleyecek eğitimler vermemiz gerekiyor. Çünkü nitelikli elemanlarımızla verimliliği artırabiliriz.” şeklinde konuştu.

MİLLETVEKİLİ UYSAL: MERSİN ANA KONTEYNER LİMANI YATIRIMINI BAŞLATMAK ZORUNDAYIZ

Mersin’in lojistik üssü bir kent olduğunu da söyleyen Milletvekili Uysal “Mersin’de Ana Konteyner Limanı yatırımını başlatmak zorundayız. Mavi ekonomi dediğimiz hem denizin hem yeşilin olduğu ekonomiyi biran önce güncellemek zorundayız. Her şeyden önce Mersin’i lojistik köyü haline getirmeliyiz.” değerlendirmesinde bulundu.

UYSAL: MERSİN’E HER YIL 5 MİLYON TURİST ÇEKEBİLMELİYİZ

Turizm sektörünün kente kazandırdığı artıdan da bahseden Milliyetçi Hareket Partisi Mersin Milletvekili Dr. Levent Uysal “5 Milyon turisti nasıl Mersin’e nasıl getireceğimiz üzerinde çalışmalar yaptık. Bunun için ‘Turizm Eylem Planı’nı hazırlamamız, Turizm ve Tanıtım Vakfı’nı kurmamız gerekiyor. Bir vakıf kurmalıyız ki insanlarımızı bu çerçevede toplamalıyız.Narenciye festivalimizi çok önemsiyorum. Uluslararası Narenciye Festivali’nin Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından devam ettirilen ‘Kültür Yolu’ projesine dahil etmeliyiz.” dedi.

MİLLETVEKİLİ UYSAL: ÖNÜMÜZDEKİ 6 AYDA MERSİN’İN 4 BÜYÜK PROJESİNİ TAMAMLAMAK İÇİN ÇALIŞACAĞIZ

Mersin’de 4 büyük projenin tamamlanmak üzere olduğu belirten Uysal“Sevgili vekillerimizle bu projeleri tamamlamak için önümüzdeki altı ay mecliste çok sıkı çalışmak zorundayız. Çukurova Bölgesel Havalimanı, Pamukluk Barajı, Çeşmeli Kızkalesi Otoyolu, Mersin Tarsus Kazanlı Turizm Bölgesi’nin tamamlanması. Dört büyük proje bittiğinde saydığımız tüm projeleri gerçekleştirebileceğiz.” diyerek katılımcılara teşekkür etti.

Ardından söz alan Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Ankara Milletvekili Yaşar Yıldırım Milliyetçi Hareket’e gönül vermiş ülkücü şehitleri anarak “Nereden geldiğimizi unutmazsak nereye gideceğimizi de unutmayız” dedi.

Genel Başkan Yardımcısı Yıldırım’ın konuşmasından öne çıkanlar ise şöyle;

“Nereden geldiğimizi unutmazsak nereye gideceğimizi de unutmayız, yalpalamayız, şaşırmayız, yoldan sapmayız. Bizi biz kılan, kıymetli kılan, eşrefi mahlukat kılan, halifesi olarak gören Yüce Yaradan’a layık kılan bu halimizdir, bu duruşumuzdur. Dumanı hiç eksik olmayan Yörük çadırlarının diyarı mersinden bir kez daha hatırlatalım ki, Türk’ten ve Türkiye’den taraf olan, Ayyıldız’a meftun olan her kardeşimin, Türk Milleti’nin menfaatlerini her şeyin üstünde gören herkesin yeri, yuvası, ocağı Milliyetçi Hareket Partisi’dir. Ülkücülerin ebedi sığınağı, Türk Milliyetçilerinin sarsılmaz karargahı Milliyetçi Hareket Partisi’dir.”

 

AdminAdmin

YORUMLAR