Mersin Şehir
HV
29 MART Cuma 14:22
Advert

CHP MERSİN MİLLETVEKİLİ VE GRUP BAŞKANVEKİLİ ALİ MAHİR BAŞARIR’IN 10 KASIM MESAJI

GÜNCEL
Giriş Tarihi : 10-11-2023 12:54
CHP MERSİN MİLLETVEKİLİ VE GRUP BAŞKANVEKİLİ ALİ MAHİR BAŞARIR’IN 10 KASIM MESAJI

Bu yıl 100 yaşını dolduran Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün aramızdan ayrılışının 85. yıl dönümü.

 

Her 10 Kasım’da olduğu gibi bu 10 Kasım’da onu daha büyük bir özlem, daha büyük bir saygı ve daha büyük bir minnetle anıyoruz.

 

Tüm dünyada barışın, kardeşliğin ve hoşgörünün yara aldığı, insani dramın giderek arttığı, adaletin ise yok edilmeye çalışıldığı bugünlerde Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün düşünceleri daha iyi anlaşılmakta, en büyük çağdaşlaşma projesi olan Cumhuriyetin değeri ise daha çok önem kazanmaktadır.

 

Bugün 100 yıllık bir Cumhuriyete sahipsek bunu eğitim ve harfler ile uygar dünyada kullanılan kılık kıyafet ve ölçülere kadar yapılan devrimlere borçluyuz. Demokratikleşmenin önündeki engellerin kaldırılmasına, ulus bilinci ve yurttaş olmayı getiren anlayışa borçluyuz. Bugün 100 yıllık bir Cumhuriyete sahipsek, bunu çağdaş ve laik Cumhuriyetin temellerinin akla ve bilme dayalı olarak atılmasına borçluyuz.

 

Yeri asla doldurulamayacak, dünyanın saygı duyduğu eşsiz liderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ölümünün üzerinden 85 yıl geçmesine karşın hala yüreklerimizde canlılığını korumaktadır. Biliyoruz ki, bu 10 Kasım’da da yüzbinlerce yurttaşımız Anıtkabir’e koşacak ve Ata’sına minnetini gösterecek. 

 

Biz de umudumuzun simgesi Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘en büyük eserim’ dediği Cumhuriyet’e, ilke ve devrimlerine sonuna kadar sahip çıkacağız.

 

Bu duygu ve düşüncelerle Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü rahmetle, saygıyla, özlemle ve minnetle anıyoruz.

AdminAdmin

YORUMLAR